07 maj 2007

Idag är jag arg

Jag är arg på flera saker.

Dels så är jag jättearg för att min dotter blir mobbad. Eller baktalad.
10-åringar ska inte få veta att andra 10-åringar kallar dem för "bitch" bakom ryggen och de ska definitivt slippa höra att "alla ska hata Hannah"
Så arg... jag kokar.
Jag vill gå och ta tag i denna flicka och bara... ja - skaka vett i henne och fråga henne vad hon håller på med.
Jo, jag förstår att hon inte mår bra själv, men jag är arg ändå.
Jättearg. Och så är jag arg för att jag måste rodda i det där nu... *suck*

Sen är jag arg för att Hannah kom hem från skolan med en lapp IDAG om att IMORGON har de simträning.
Var tror ni att Hannahs simkläder är? De är definitivt inte hemma hos mig. Det är så himla taskigt mot Hannah och så dålig planering!!! Jo, vi är skilda, så då straffas vårt barn för att vi inte köpt upp oss på X antal simkläder att ha på alla olika ställen hon bor på. *morr*
Jag ska ringa och klaga imorgon. När jag ändå är igång och frågar om hjälp med mobbingsituationen så kan jag ju slå två flugor i en smäll.

Så var det med det.
Nu har jag kräkts ur mig lite ilska.

14 kommentarer:

Morfen sa...

Det är förfärligt med mobbing och barn kan vara så fruktansvärt taskiga mot varandra. Bra att du tar tag i det och ännu bättre om skolan också tar tag i det. Förstår inte att de fortfarande kör med dessa lappar fastän vi är inne på it-åldern och alla föräldrar har mejl.. Stenålder! Det kunde gå ut en veckoplanering på fredagar t.ex. till alla föräldrar så de hinner fixa under helgen. Organisatoriska Morfen igång igen.. ;)
Bra att du spyr ut lite galla, det behöver man göra då och då!

Maria sa...

Barn kan vara så ruskigt elaka, det gör ont att läsa dig text...! Hoppas att det går att få bukt med situationen efter att du pratat med skolan. Kram!

Ms Garbo sa...

Rapportera om hur det går, det där har ju varit på tapeten förut, visst? Eller minns jag fel? Vad fick du för respons från skolan då?

HelenaK sa...

Hej..
Allt jag kan säga är att ta tag i det där rejält. Min syster blev mobbad från 1:a till 6:e klass och hon lider av det fortfarande. Hon är 18 idag. Prata med tjejens föräldrar. Prata med lärarna. Rektorn. Kuratorn osv. Se till att skolan verkligen tar tag i det här och säger till den här tjejen och hennes föräldrar att mobbning INTE är acceptabelt. Jag hoppas verkligen att det löser sig och att din dotters skola är bättre på att hantera detta än vad min systers skola var.

stor kram/
Helena

monica sa...

stackars liten =( hoppas det löser sig, ingen ska behöva bli behandlad så...
*kramar om*

Fanny sa...

*morrar* jag var själv mobbad hela grundskolan. blir alltid jätteupprörd när jag hör talas om sånt här. man måste tyvärr orka ta tag i sånt här som förälder, för skolan gör aldrig tillräckligt. vi har haft problem med S också, och det är skrämmande vad "flat" skolpersonalen är inför mobbing fortfarande. *styrkekram*

Bellis sa...

Det är tur att man har lite spärrar... Om jag får höra att någon mobbar mina barn så kommer jag bli så arg att jag vill SLÅ ungen. Men, som jag försöker lära mina barn, det är ok att känna så, bara man inte gör det.
Hoppas verkligen att det löser sig.

kram /Anna

Karin sa...

Förstår att du kokar! Det finns få saker som upprör mig så mkt som mobbing. Hoppas verkligen skolan tar det på allvar å hjälper dig att reda ut situationen, eller egentligen att de själva tar ansvaret för att det blir ändring!

anna@fororten.com sa...

Nej fy så hemskt, stackars Hannah! Förstår att du är rosenrasande, det skulle jag också vara. Hoppas, håller alla tummar jag har, för att skolan löser situationen och att den bara är tillfällig.

*tröst- och styrkekramar* från Anna

joggemia sa...

Jag blir lika förbannad jag!! Det värsta som finns är när ens barn blir dåligt behandlade och far illa! Hoppas ni reder ut det till det bästa så fort som möjligt....
Min tur att ge dig en STYRKEKRAM!!

jenny_li sa...

Å gud - fasa... Det känns så himla rått "där ute", det gör verkligen det. Tonen mellan barnen - menar jag. Jag är själv ett mobbingbarn, och har redan en stor klump i magen för hur mina killar ska klara sig... Jag kallades tjockis och plugghäst, inte hora eller bitch eller någon att "hata".

Nej det är klart att den andra tjejen inte mår bra - men vad fasen hjälper det?? Mina föräldrars enda reaktion på att jag blev mobbad var "bry dig inte - de är bara avundsjuka". Avundsjuka på vadå? De lär en ju att man är värdelös, vad fan finns det att vara avundsjuk på?? Bra att du tar tag i det och kontaktar skolan direkt - det finns inget att vänta på, och skolan har ett lagstadgat ansvar. Påromba.

*kramar*

Anonym sa...

Usch, det är en förälders värsta mardröm att barnen far illa! Och jag har full förståelse för hur du känner; skulle nog har väldigt svårt att låta bli den ungen som mobbar...skickar stödkramar!
Annika

annika5064 sa...

Det var jag som skrev ovanstående; inte meningen att bli anonym...

Sanna F sa...

Å vad man blir ledsen när ens barn blir illa behandlade... Mobbing är hemskt! Hoppas lärarna tar tag i det och reder upp det.
KRAM från SannaF