22 maj 2007

Foton

Jo, vi var ju utanför Rättvik på sväronens gård för några helger sedan. Jag hade såklart med mig kameran. Vad annars ska man syssla med?

Så, först och främst sprang vi runt i naturen. Jag med kameran i högsta hugg så att jag missade allt vackert "live" - sådär som vi fotografiknasar gör...


Sen in i det gamla boningshuset. Det GAMLA. Där i vardagsrummet står en kakelugn och på väggen bredvid har det brunnit rejält nån gång för länge sen. Men inte kan man bry sig. Man tvättar rent och häftar upp tapet över, så syns det inte. Tänk vilken skillnad på dåtid och nutid. Inte skulle man göra så nu. Hursom. Det är så mysigt med gammalt tycker jag. Gamla saker... Att gå runt i det där huset, där folk en gång bott... levt sina liv... för inte så länge sen men ändå såå extremt annorlunda mot hur jag lever mitt liv. (Kan ni förstå att de inte bloggade på den tiden?? ;D)


I ladan fanns också spännande grejer. Utanför också.
Tänk en sån gammal mjölkmaskin... och den där sitsen ger mig minnen från barndomen. Det fanns nog nån sån nånstans på min mormor och morfars sommarställe kan jag tänka mig.
Jag mår egentligen helmysko idag, men jag tänkte ändå blogga lite, så detta är vad ni får att titta på...

6 kommentarer:

Anna-Carin - anaber sa...

Underbara foton! *kamerasugen som tusan*

tanja sa...

Fantastiska foton! Det första skulle jag vilja ha som väggmålning i mitt scraprum.

Kram

Tanja sa...

Så fantastiska foton du har tagit! Du är verkligen superduktig både på fotografering, korterier och lo`s!

Härligt och du sprider inspiration!

Kram tjejen och hoppas du snart ska känna dig bättre!

PS. Grattis till dagisplatsen - det är ju verkligen supersvårt att få barnomsorg i Älvsjö just nu verkar det som.... (skolorna ska man inte prata om)Vilket dagis blev det?

missemurr sa...

Åh vilka härliga bilder och vilket härligt hus!!! Tack för att vi fick se!

Sannasmamma.. sa...

Du skulle älska att vara i min vall-stuga, som är tokgammal och ingen har gjort nånting åt den på många många år:) Men nu ska det bli!!
Vackra foton! Kanske ska ta en sväng och fota innan vi gör om..?!
Kram!!

elsamajarun sa...

Vilka fina foton, dom gör mej nostalgisk, eftersom jag vuxit upp med vedspis, svagdricka och hästdragna jordbruksredskap.