31 maj 2007

Galna foton

Här har jag då scrappat de värsta bilderna på mig som någonsin tagits.
Det är när jag leker knasiga barnvakten med min dotter. :D
Jo, jag är inte helt normal alltid. Abnormalitet är uppskattat av barn. ;)

28 maj 2007

Jag gör som du Mamma

Jag har scrappat! YES!
Jag vann ju en liten utlottning hos Emma (TACK igen!) och det landade här hos mig i fredags och har legat till sig under helgen.
Idag satt jag hos en kompis och pratade scrap och blev såå inspirerad så jag svängde ihop den här när jag kom hem. Tog inte lång tid heller. Sånt gillar jag. :)Så, eftersom jag fått blommor och den lilla biljetten av Emma så har jag ingen aning om varifrån de kommer, men pappret är i alla fall KI (notera att det är mönstrat!) och CS är som vanligt Bazzill. Rubons från Hambly och brads från MM tror jag. :)
Alfabetsstickers från KI de också.
Och handstil såklart.

Kände att det var en rätt annorlunda grej för mig att köra rakt ner i mitten bara. :)

Nu hoppas jag att detta var den förlösande LOn som släpper min block.

27 maj 2007

Vilken dag

Nej här blir det inte mycket scrappat. Vi har ju sommarvärme ute och det är den här tiden på året som är bäst. Innan det blir FÖR varmt och man inte kan vara ute.
Så jag har varit ute nu. Idag. Massor.
Fast, först spenderade jag hela förmiddagen i sängen med en vetekudde på huvudet och migräntablett i kroppen. Det försvann tids nog.

Samuel kom hem från en natt hos mormor och morfar och var årets grinigaste unge. *suck*
Han fick åka bil och somnade som en stock.
Sen har vi shoppat lite plantor på Bauhaus. De är planterade och klara, dags att fylla på med mer. :)
På vägen till Bauhaus såg vi denna galning. Helt sjukt. Utan hjälm... på vanlig allmän väg. Lalit som Samuel skulle säga. Lalit lalit. Jättelalit.
Bilden är tagen medan vi åker, därav det suddiga... but you get the picture, right?
Köra go-cart på allmän väg *skakar på huvudet*På kvällen satt vi ute och käkade sill och tog det lugnt på vårt superfina altandäck (tack igen pappa, det är helt underbart!)
Jag fotade på temat "flytande"
Det är så kul att se vackert där inte vackert är uppenbart. :)

26 maj 2007

Fotat

Jo jag var ute och fotade lite igår.
Det är såna nöjen man får ha som inte kostar. :D

Så här är några bilder som blev tagna.

Nere vid sjön skulle vi mata fåglar, men de var mätta och det var bara måsarna som ville ha mat.På vägen hem stod lite gräs mot ett staket. Tyckte det blev en fin inramning. Gräs är vackert.


Och här, vad är det här?
Ja, jag vet ju vad det är, men vet du?


För övrigt, så om ni inte redan gjort det, så måste ni kolla in SweScrapbook.blogg.se idag! :)

24 maj 2007

Ett litet kort

Min moster har haft stroke igen. Så jag fick beställning på ett lila kort till henne. Hon älskar lila.
Men, nu var det inte en sån farlig stroke denna gång, så den lilla skylten i mitten ska bytas ut mot någon annan text, för hon har redan kryat på sig. :D

Och som om ni inte redan fattade det, så har jag ju ritat och färglagt blommorna med distresser och klippt ut såklart. :DOch för den som inte förstod hur eller varför jag vunnit i det tidigare inlägget, så var det alltså en liten lott-tävling där man skulle använda ett kort som CD Muckosky gjort och sen skulle hon lotta ut lite vinster bland dem som deltog.
Hursomhelst är jag överlycklig för jag har vunnit 100 dollar värt med scrapgrejer! För mig låter det mycket mer när vi talar om dollar, för när jag bodde i USA hade 100 dollar varit en hel förmögenhet... vi var fattiga.
Så jag är så lycklig idag. En skitdag blev en toppendag!!! *tjoar glatt*

I'm kidding you - NOT!!!!

Kolla här - JAG ÄR EN VINNARE!!!!

23 maj 2007

And the winner is.......

*trumvirvel*

Lenalandis!

Maila mig din adress på karolina[snabela]kauhale.com så ska jag skicka lite stämplar. :)Idag har jag varit på Papprika och pysslat en liten stund (med betoning på liten... två timmar kanske?)
Jag målade och klippte blommor. Jag ska göra ett kort.

Nu ska jag fixa primablommor till försäljning tror jag.

22 maj 2007

Foton

Jo, vi var ju utanför Rättvik på sväronens gård för några helger sedan. Jag hade såklart med mig kameran. Vad annars ska man syssla med?

Så, först och främst sprang vi runt i naturen. Jag med kameran i högsta hugg så att jag missade allt vackert "live" - sådär som vi fotografiknasar gör...


Sen in i det gamla boningshuset. Det GAMLA. Där i vardagsrummet står en kakelugn och på väggen bredvid har det brunnit rejält nån gång för länge sen. Men inte kan man bry sig. Man tvättar rent och häftar upp tapet över, så syns det inte. Tänk vilken skillnad på dåtid och nutid. Inte skulle man göra så nu. Hursom. Det är så mysigt med gammalt tycker jag. Gamla saker... Att gå runt i det där huset, där folk en gång bott... levt sina liv... för inte så länge sen men ändå såå extremt annorlunda mot hur jag lever mitt liv. (Kan ni förstå att de inte bloggade på den tiden?? ;D)


I ladan fanns också spännande grejer. Utanför också.
Tänk en sån gammal mjölkmaskin... och den där sitsen ger mig minnen från barndomen. Det fanns nog nån sån nånstans på min mormor och morfars sommarställe kan jag tänka mig.
Jag mår egentligen helmysko idag, men jag tänkte ändå blogga lite, så detta är vad ni får att titta på...

21 maj 2007

Scrapförsök

Jag försöker scrappa lite gamla kort från dotterns första två år, men det är ju inte det lättaste. För det första är det så himla dåliga foton rent kvalitetsmässigt, men så är det ju det här med att det är USA-bilder alltihop.
Men jag ska göra mitt bästa och försöka tänka på att dotterns historia är viktig för henne. Ja, för mig också förstås...

Jag har sålt en massa stämplar på tradera, och det är trevligt att få in lite stålars i scrapkassan. Jag har lagt ut flera stämplar nu, så det ska bli tomt och fint här hemma. SÅ skönt!
Ska sälja av annat jox som jag har också. Och RAK:a bort en hel del dessutom.

Just ja. Jag har lite EZ-monterade stämplar att RAK:a bort...
Inga hänglar eller så, men fina stämplar.
Vill du ta en lott så skriver du en liten kommentar, så ska jag dra en vinnare. Låt se... på onsdag kväll kl 20 säger vi. :)

19 maj 2007

Deep Edge doppresent

Jo, jag ska ju på dop imorgon och jag är ute i sista sekunden *erkänner*, men nu är den gjord.
Jag har ju haft idén länge, att göra en tavla av min favvo-LO...
Såhär blev det när jag gjorde till till en annan liten kille än Samuel. :)
Det är en 20x20 deep-edge som jag distressat hjärtan och fjärilar till och stänkt färg över hela canvasen. Sy var ju inte att tänka på liksom. :D
Liten bookplate och handstil och penslar i photoshop (som jag gjort själv. Penslarna alltså, inte photoshop :D)

Alldeles lagom och annorlunda doppresent. Helt säker på att han inte får dubletter av den här i alla fall! Och hatar de den så får de kasta den! :)

Nu kommer en LO!!!

Tjohoo! Ni har väntat va?? Jo, erkänn nu... lite besvikna är ni på att jag inte laddat upp något på länge. Va? Inte? Nähä! :D

Okej, här kommer i alla fall en LO till en scrapliftutmaning på scraputmaningens Rallyforum. Kom igen och häng på du med (idag den 19:e maj)!

Bild borttagen för publicering


Jag har gjort en digital LO till en digi-utmaning på samma forum. Meeen, jag är som sagt ingen digiscrappare, tycker det blir lite platt. Jag är mest intresserad av att göra alla dekos - DET är kul!! :DAllt jag använt finns att ladda ner här förresten:
Blommor, Brads och sömmar, Papper, Och så lite penslar för att göra ram runt fotot och det lilla hjärtat i hörnet.

För alla som undrar hur det gått med sonens jättepaket så kan jag meddela att det där bandaget rök av X antal gånger på onsdagen. Jag lindade snällt på det igen men i torsdags så orkade vi inte längre.
Och när vi var på VC på onsdag eftermiddag såg förresten fingret värre ut, och vi påbörjade penicillinkuren, och det var nog bra det, för det tog bara ett drygt dygn så såg fingret sååå mycket finare ut. Nu är det mycket finare och han är inte arg och ledsen längre. Han vet att han måste ha plåster på sig om han går ut, men vi tänker som så att lite frisk luft är nog bara bra för fingret när han är inne. Det blöder ju inte eller varar konstant så...

Idag är det utmaningsrally!!!

Scraputmaningen har utmaningsrally hela dagen idag.
Jag håller i två tävlingar, så skynda er på nu och häng på! ---> Till forumet

De har lovat mig dåligt väder idag, så jag tänker låtsas att det regnar och hålla mig inne hela dagen.
Jag måste ju fortfarande göra den där doppresenten och så tänkte jag mig ett litet halsband att ha på mig också.
Vi får se vad som hinns med.

Igår hade vi celebert besök här hemma ända från Sollentuna minsann. Anna-Carin kom hit med man och barn.
Barnen lekte så bra och vi fikade smarrig rabarberpaj.
Jag har ju skrutit om mina jätterabarber som redan är hur stora som helst, så nu fick jag äntligen visa henne att det inte bara var tomma ord! :D Hon fick minsann med sig lite rabarber hem också. Jag har så det räcker liksom.
Jättetrevligt var det i alla fall att få besök. Inte bara för att vi blev tvungna att städa!! :D

Nej, snart sätter rallyt igång... då kan jag ladda upp mina alster här också... så jag återkommer!

16 maj 2007

Idag måste jag scrappa

Jag ska göra en doppresent.
Och jag hade tänkt göra den under trevligt prat med Anna-Carin, men se det fick jag inte.
Samuel har haft var från en nagel sen i torsdags och jag har tvättat och tvättat och sen drog läkaren ut vad han ansåg var en sticka i måndags (jag ansåg det vara död hud)
Han påstod att det skulle bli bra av sig själv nu, men det blev det ju inte. Igår var fingret rödare än rött, svullet som sjutton och nageln satt alldeles löst *blä*
Så vi åkte till närakuten och de klippte bort nageln så långt det gick och lindade om värsta megabandaget. Små barn - stora bandage, sa sköterskan.
Det stämmer för han vill ju dra av det hela tiden.

Så idag får jag nog snällt vänta tills han somnat och scrappa då.
REsten av tiden går nog åt till att passa så han inte drar av bandaget.

Igår var jag in till stan och fikade med FAnny, Carina, Anna-Carin och Helena och det var hur trevligt som helst och dessutom fick jag ju shoppat till den där doppresenten som jag måste göra.

Nu har jag uppdaterat med ett litet foto på paketet också:

14 maj 2007

Dagisplats!!!

Tjohoooo!!!
YES! Äntligen har det kommit. Brevet om dagisplats.
Vi får en plats på vårt förstahandsval!!! YAY!

Ja, alltså, Samuel går ju på dagis redan, fast ganska långt bort och vi behöver ha bilen till att hämta och lämna (eller åka buss *pust*) och det känns sådär lagom bra när vi egentligen inte använder bilen för att ta oss till och från jobb.
Så han har stått i kö för ett dagis närmare. Det känns ju viktigt med kompisar och sånt också sen... man vill ju att han har kompisar som bor i närheten liksom.

Men nu fick han alltså en plats på den förskola som ligger allra närmast oss. Alldeles intill skogen. Helt FANTASTISKT underbart!
*ylar av lycka*

11 maj 2007

Glasögon

Dotterns första glasögon med tillhörande liten story.
Det måste man ju scrappa! :)
Hon var så fin... *minns som igår*
Igår var sista besöket på St Eriks... hennes Duanes förvärras inte, så vi slipper springa dit två gånger om året. Yay!
Glasögonen har hon ju fortfarande såklart, men de kan man ju skaffa recept på hos optikern.

Nåja, med tanke på det sista besöket (som också ska scrappas) så scrappade jag dessa första glasögon... tyckte det passade. :)

Blommorna är retroblommor som jag målat med distresser efter inspiration hos Muhren.
Rubriken är "Color me purple" utskuren med Robban, och journalingen är handstil såklart.

Pysslardag

Efter att mamma och pappa varit här och hämtat lite grejer så åkte jag till Papprika för att pyssla. Precis vad jag behövde. Lite social kontakt och pyssel på samma gång.
Jättetrevligt var det och jag är så nöjd.
Jag bestämde mig för att inte ta med mig en massa LO-grejer utan bara kortgrejer. Så, det blev fyra kort. Perfekt. Jag har fler kort som måste göras, men nu har jag i alla fall kommit en liten bit på väg.

Här är ett som är till en liten kille som fyller 4 om några veckor. Målat ballonger och paket och text och färglagt med distresser.Här är ett kort till en på dotterns fritids. De ska få ett kort allihop, eftersom hon slutar om en månad. Min dotter är en stor tjej. Detta blir till en av killarna. Jo, det finns faktiskt manliga fritidspedagoger på hennes fritids!
Distresser at work igen, och lite brads, tygband och halvpärlor.Nästa vecka ska vi gå på dop och då blir det ett sånt här litet kort till lillkillen.
Distresser... igen.Sen har min kompis fått en lite dotter för två dagar sen. Klart lilltjejan ska välkomnas till världen.
Det blir med detta kort. Nu ska jag bara klura ut vad de har för adress! :-o
Blommorna är utklippta på frihand ur en plastficka (Biltema är kanon) och fastsatta med brads. Texten är handstil.

09 maj 2007

Tvångsscrappat

Jo, man måste ibland. För att häva scrapblock. Vi får se om jag lyckats.
Ännu en LO med storys om dottern som liten. Det är befriande att scrappa dessa foton och dottern tycker det är jättekul redan. :)
Fotot är rätt kasst, för dotterns syns ju knappt där i vagnen, men då kändes det som en perfekt story att skriva om vagnen istället... då göööör det ju inget att HON inte syns. Eller hur? :DIdag har varit en aktiv dag. Jag har varit på utvecklingssamtal på dagis, sen hem till en kompis och fikat och pratat amning och sömn och sen hem för en snabb - men jättesen - lunch och sen kom min brorsa hit med sin dotter och vi snackade skit ett tag. Sen var jag barnvakt en liten stund medan han pratade i telefon och sen måste jag dra på utvecklingssamtal i skolan och sen hem igen.
På kvällen käkade vi på Pizza Hut och sen skyndade vi oss hem för att det skulle komma hit en person...
Sen lekte jag ute med barnen i en timme eller så.
Helt sjukt mycket att göra, men trevligt ändå.
Nu sitter jag här och tar igen mig... funderar på lite scrap kanske.

08 maj 2007

Scraplusten fortfarande borta

Det är så tråkigt. Jag vill egentligen, men det blir liksom inget helt med det.
"Digiscrappar" lite i form av en ny hemsida... det är ju alltid något. :D

Nåja, vad har jag gjort idag.

Jo, först av allt så åkte jag till Ica Maxi eftersom jag tycker att vuxnas dåliga planering inte skulle straffa sig på min dotter. Köpte alltså nya badkläder till henne och lämnade av dem i skolan i god tid före simning. Dottern var mycket nöjd över det! :)

Sen har jag skickat iväg lite jobbiga mail och annat trist.

Och så har jag ringt till skolan.
De blev upprörda såklart. Och tog tag i saken på en gång.
De hade ett samtal med Hannah och mobbartjejen och en i personalen.
Det reddes ut en massa missförstånd och så sade mobbartjejen förlåt och sen promenerade de hem tillsammans. Hon bor här ett halvt kvarter bort......
Så det känns bra, samtidigt som det inte känns helt bra. Något måste ju vara "fel" hos mobbartjejen eftersom hon fortsätter. Hon mobbade ju Hannah massor via msn i vintras och nu detta. Vad måste hon bevisa? Vem är det hon måste göra sig stor inför?
Jag ska på utvecklingssamtal i skolan imorgon och då hoppas jag få prata med någon i fritidspersonalen "face to face".
De har integrerad verksamhet skola/fritids vilket är jättebra. Men nästa år är det inget fritids.......
Nåja. För alla söta kommentarer på mitt tidigare inlägg så vill jag säga TACK! Det känns mycket bättre här hemma nu. Idag när Hannah kom hem så var det en mycket glad tjej. Det är något jag inte upplevt på flera månader. Hon var liksom... lycklig på ett annat sätt. *glad*
Grädden på moset hade ju varit om exet vunnit budgivningen på den där lägenheten som jag budat på åt honom, men det gjorde han inte tyvärr... man kan inte betala överpris bara därför att... Det kommer fler lägenheter.

Nu ska jag nog försöka scrappa i alla fall... åh jag vill så gärna.

07 maj 2007

Idag är jag arg

Jag är arg på flera saker.

Dels så är jag jättearg för att min dotter blir mobbad. Eller baktalad.
10-åringar ska inte få veta att andra 10-åringar kallar dem för "bitch" bakom ryggen och de ska definitivt slippa höra att "alla ska hata Hannah"
Så arg... jag kokar.
Jag vill gå och ta tag i denna flicka och bara... ja - skaka vett i henne och fråga henne vad hon håller på med.
Jo, jag förstår att hon inte mår bra själv, men jag är arg ändå.
Jättearg. Och så är jag arg för att jag måste rodda i det där nu... *suck*

Sen är jag arg för att Hannah kom hem från skolan med en lapp IDAG om att IMORGON har de simträning.
Var tror ni att Hannahs simkläder är? De är definitivt inte hemma hos mig. Det är så himla taskigt mot Hannah och så dålig planering!!! Jo, vi är skilda, så då straffas vårt barn för att vi inte köpt upp oss på X antal simkläder att ha på alla olika ställen hon bor på. *morr*
Jag ska ringa och klaga imorgon. När jag ändå är igång och frågar om hjälp med mobbingsituationen så kan jag ju slå två flugor i en smäll.

Så var det med det.
Nu har jag kräkts ur mig lite ilska.

04 maj 2007

Gratulerar

I helgen fyller makens mormor år, så vi ska gratulera henne.
Då tänkte jag att det här kortet kunde passa henne.
Lite blåsippor kanske... eller nåt. :D

Fonten är carpenter som jag skurit med min Robo.
Blommorna har jag som vanligt ritat och målat med distresser. Akrylfärgsprickar i mitten.

Ha en bra helg allihop!

Fantastisk

Det är färgutmaning på scraputmaningen idag och jag blev tokinspirerad.
Verkligen härliga färger.
Vitt, ljusblått och orange var det man skulle bli inspirerad av, och det har jag som synes blivit.Jag har använt bazzill och sytt på maskin.
Knappar från DCWV och floss.
Mönstrat papper från Peterlina (okej, jag har använt mina penslar och printat ut bara... so hit me... det är lättare för mig än att använda vanligt mönstrat! :D)
Blomman har jag ritat, målat med distresser och klippt ut.
Titeln är utskuren med Robban. Resten handstil.
Penseln runt fotot är också en som jag gjorde själv.

Nu ser jag fram emot att se lite fina alster från ER också. Jättekul färger att använda.


Nu ska jag däremot använda mig av lila och grönt, för jag ska göra ett födelsedagskort till makens mormor som vi ska fira i helgen.

03 maj 2007

Lite scrap

Idag har jag varit hos tant doktorn och diskuterat medicin. Jag har ju käkat betablockerare ett tag nu mot min huvudvärk, och de har ju gjort massor av nytta. Nu ska vi ändå testa att trappa ner och kolla om livet kan fortgå utan medicin.
Spännande och lite läskigt... tänk om det funkar. Tänk om det inte gör det?

Hursomhelst.
Här är en liten LO om dotterns första bästa kompis på dagis.
Det här är verkligen såna foton som för att överhuvudtaget ha något värde så måste de scrappas. Och det NU! För jag fick faktiskt tänka efter vad kompisen hette...
Nu är det räddat för framtiden och det känns bra. :)

Jag har sytt på maskin. Hur sjutton kunde jag göra LOs utan min maskin förut? Jag förstååår inte. :D
Och så har jag skurit ut plastficksstjärnor med min Robo och stänkt lite färg. Titeln är också utskuren med Robon och typsnittet är Franklin.
Resten handstil. FOtona har jag rispat med skalpell också förresten.

02 maj 2007

Ont om uppdateringar

Ja, jag har i ärlighetens namn inte scrappat så mycket.
Jag har mest lekt med datorn och tagit hand om sjuka barn. Skitskoj vettu...

Men nu är barnen friska igen, tack och lov. Maken också.

Här är i alla fall en LO jag gjorde till en skiss på scraputmaningen. Okej, det var min egen skiss, men den var till scraputmaningen. :D
Finn fem fel... eller i alla fall ett. *suck*Ja, vad gör jag när jag leker med min dator då?
Jo, penslar i photoshop och ett alldeles eget litet digi-kit. Det är jättekul och lagom betungande för mig just nu. :D
Vill ni se?
Det kanske inte är världens bästa foto att testa penslar på, men kul är det, så det struntar jag i... :D
Jag har gjort färgpensel-penseln och blommorna också. Tänk vad den digitala världen är rolig.Och nu... nu ska jag sätta mig och läsa senaste Simple Scrapbooks som precis dök upp i min brevlåda.