31 januari 2007

Idag...

..är sista dagen hemma - sådär myspyshemma - med Samuel.
Imorgon och på fredag är det dagis och han ska prova att gå dit lite tidigare också så han får äta frukost.
På måndag är det allvar. Lite läskigt är det allt... lite vemodigt. Som en era som tar slut på något sätt. Därmed inte sagt att ingen ny era kommer med bättre och mer fantastiska upplevelser, men ändå... allt har sin egen speciella charm. Oftast kan man inte se den just då, men efteråt så saknar man den.

Hursom. Han sover nu, lillskrutten och jag har såklart passat på att göra klart en LO jag började på lite igår.
Mer enkelhet.

Det är brorsan och jag. Tycker det är ett helskönt foto!
Jag har skrivit rubriken med akrylfärg på en plastficka. Tycker det ger en så häftig effekt.
Lite pagepebbles och så CS såklart.Jag var förresten och klippte mig hos A i måndags. Nu blev det precis som jag ville. Jättenöjd är jag. Skönt att ha den frisyr man vill (och som inte måste klippas var 6:e vecka för att se hyfsad ut) nu när jag börjar jobba. Tjohooo! Foto? Neeeej... mig vill ni inte titta på.

30 januari 2007

Fotat också

Jag har inte bara scrappat idag. Jag har roat mig med att leka med min kamera. Den är ju så rolig. Speciellt med macro-objektivet på. Det är helt underbart! *kär*

Här är lite testbilder. Några av dem ska förfinas imorgon om tillfälle ges. Pennorna tex... inte helt optimalt med skärpan, men rätt coolt ändå.
Det finns mycket kul här hemma som man kan fota. Saker man aldrig trodde man skulle fota, men som blir ascoola när man faktiskt gör det. Om man fotar macro alltså. :D

Förresten så är snö himla bra som vit bakgrund att sätta blommor i tex. :DMer scrap

Jo, om man är sjuk kan man scrappa och det är trevligt.
Hade printat ut detta foto redan igår kväll.
Tycker det är hur coolt som helst. Sååå Samuel just nu. Full rulle hela tiden.
Satt med ett stort rött 12x12 och funderade vad jag skulle göra. Läste lite på nätet samtidigt och ramlade över en rolig färgutmaning på scrapbutikens forum. Tjoho!
Så det blev ett vitt CS istället.
Jag är jättenöjd och den är väldigt "jag" denna LO. Enkel som tusan, men väldigt "jag" som sagt.

På dymobitarna (som alltså är vanligt papper) så står det
Aktivitet
Rörelse
Fart (and to all you english-speaking readers... no, fart means speed in Swedish.. I don't scrap my son's bodysounds... ;D)
Intensitet
Bråttom
2 år

Jag ville ha det där ljusa och har medvetet låtit bli att chalka bokstäverna. Tycker det passade fotot bättre såhär. Men det syns mycket bättre i verkligheten. Har försökt med kontrasterna i photoshop att fixa så det ska synas lite bättre här. Men remsorna är alltså helvita egentligen...
Sytt på maskin har jag gjort också.
OCh rispat fotot med skalpell.

En galen LO

Jag hade ingen lust att följa några triangelmallar och grafiska regler så jag gjorde en LO helt utan riktlinjer.
Den blev GRÖN! ;D

Det var en rolig färg att använda och se... det är mönstrat på den också!!!
Jag gillar denna, just för att jag hade kul när jag gjorde den. Den är inte den vackraste LO jag presterat på något sätt, men ibland är det kul att bli nöjd med de halvfula alstren också. :)Idag är jag dålig. Sjuk alltså. Småsjuk. Inte jättesjuk alltså. Men tillräckligt dålig för att hålla mig inomhus och scrappa. Man kan ha det sämre ställt alltså. :D
Om en vecka vill jag vara frisk, för då börjar ju jobbet.
Det ska bli så kul och spännande och förmodligen alldeles utmattande så jag kommer ramla i hallen och somna med ansiktet mot kall klinkers. Men jag ser fram emot det. :)

I lördags hade vi kalas för son och dotter. Det var himla lyckat. Gud vad det är trevligt att ha gäster. Varför har vi inte gäster oftare?? Måste börja med det... eller, vi väntar nog tills jag blivit normal igen efter att ha börjat jobba. :D

Ok... nu ska jag scrappa!

26 januari 2007

Vunnit igen

I'm on a roll baby!!

Denna gång vann jag i tävlingen hos Magdas Scrapbooking.
Det fanns två klasser. En för dem som scrappat i mindre än ett år, och en för de som scrappat längre.
Om några veckor har jag scrappat i ett år, men än så länge hör jag alltså till klass 1.

Man skulle scrappa en bild med känsla.
Detta foto är Samuel och mormor. Min mamma har en tendens att se lite... onaturlig ut, på kort. Men detta kort är helt underbart. Man ser verkligen hur glada de är i varann.
Mormor är stora favoriten för Samuel. Oj vad han älskar henne. Han frågar efter henne hela tiden. Momo? Ffa? Katte? (betyder alltså Mormor? Morfar? Kaffe?)
När Magnus kommer hem på eftermiddagen så säger jag alltid "vem kommer nu, samuel?"
Och svaret är alltid : Momo??? Och så springer han och tittar.
Man tycker ju att han kanske skulle lärt sig att det är pappa som kommer, men... :D

Hursom. Här är alltså LOn. Notera att jag har använt mönstrat (var ett krav i tävlingen) och ÄNDÅ vann jag! *skrattar*
Jag har följt en skiss på min skissblogg också förresten.Idag har jag haft migrän. Jätteskoj. Not. Jag fick t.o.m ta stolpiller mot illamåendet. Då förstår ni vidden av det hela. ;)
Så, jag har sovit bort stora delar av dagen. En liten del av dagen har jag storhandlat med migrän.
Och en annan liten del av dagen har jag bakat tårta.

Nu ska jag sova så jag orkar fira min son imorgon. Kan ni tänka er. Han blir 2 år!!! Helt galet!

23 januari 2007

Looks can be deceiving

Gjorde denna nu ikväll. Samuel tyckte inte alls om att vara ute i snön, men jag fick ju ett kort när han ser glad ut (av nån underlig anledning) och då tyckte jag det var kul att scrappa det. Jag har manipulerat det i photoshop med penslar och sen rispat det med skalpell.

Jag har sytt på maskin på denna. Det var länge sen.
Snöflingorna matchar faktiskt overallen perfekt!
Jag placerade fotot utefter att Anna-Carin sagt att hon har så svårt för att placera fotot sådär i övre hörnet. Så jag testade... det funkade väl rätt hyfsat va?Idag har jag varit in till nya jobbet. Jättefina lokaler kommer vi att sitta i!
Och en lattemaskin (riktig) finns det också. Woho! Trevligt! *banala saker att glädjas över*

21 januari 2007

Internetlös

Jo, sen i går vid lunch så har internet varit borta och kom tillbaka först nu på kvällen. Det har varit hemskt. En hård tid för en internetberoende person som jag! :D

Vad har jag gjort istället. Scrappat lite, gjort lite kort, lekt med sonen, tittat på TV... ja, sånt där som folk gör i största allmänhet när de inte töntsurfar hela dagarna.

Igår tog jag dessutom emot en gigantisk blombukett!!! Kolla bara här:

Det var som grattis till jobbet från mina snälla föräldrar. Oj vad glad jag blev! Helt underbart vackra blommor! Luktar gott gör de också!

Sen har jag en liten LO här också. Det är egentligen en lift av en av Monnahs LOs (som både jag och Anna-Carin skulle göra) men det syns inte på något sätt... ;D
Men syftet var mest ändå att scrappa fler än bara ett foto på samma LO så jag har ju lyckats med det.Ett kort har det blivit också. Jo, jag kände att jag behövde stämpla lite. Så då gjorde jag det.
Sen har jag rivit lite papper och så får det vara bra så. Blir ett bra alla hjärtanskort till dottern.Och jo, vi var ju ute i snön, sonen och jag. Han tyckte mest det var HEMSKT med all snö, men lite glad ser han ut här i alla fall...

19 januari 2007

Vill ni veta mer om jobbet?

Jo, jag har fått jobb. Det är ju därför jag inte kan springa och fika med er längre!
Men jag är så lycklig. Jag ville verkligen ha detta. Det kändes så himla rätt för mig, och det är så kul att de kände likadant.
Det är ett hyfsat litet företag vilket känns jättekul till skillnad från gigantiska Skandia där jag jobbade innan.

Jag kommer börja redan den 5:E februari och det känns ju rätt ovant. Hur ska det gå? ;D Jo, det går säkert alldeles galet bra, men jag kommer nog vara trött som en ihopknycklad bazzillbit efter första dagens slut.

Jag inser att jag måste ändra min lilla presentation här intill. Jag hann aldrig ens bli arbetslös ju! Coolt!

Tur man har en hobby som innebär avslappning, så man kan få utöva den även om man är dödstrött!

18 januari 2007

En trevlig fikadag

Jopp. Var in och fikade på Citykyrkan. Jag har ju inte lika höga krav som Jenny, så jag tyckte absolut att kaffet var kanon. Och atmosfären och priserna. Mindre kanon är ju som andra sagt då just utropen av mat. De är rätt roliga, men ja...

Hursom. Jag pratade lite om en bild jag ville ta, och den har jag tagit. STår skyltarna där imorgon så ska jag baske mig tillbaka och fota lite mer när jag INTE har en son som skriker i bilen. :D
Jag tycker bilden är skön. Man kan göra riktigt bra LO med denna... Vilken väg ska man gå liksom. Den kan passa in på många val i livet.Och här är en enkel LO jag gjorde igår. Med betoning på enkel. Det var allt jag mäktade med igår.
Det är efter en skiss jag tänkt lägga upp på skissbloggen... orkar inte scanna just nu bara. :D


Har jag berättat att jag lagade hål hos tandläkaren i tisdags? Utan bedövning. Jag är bäst!!!

Jag viskar lite försynt...

...om att jag nog inte kommer springa runt på fika på stan så mycket i framtiden.....

17 januari 2007

Idag har jag bara...

...legat och degat med migrän. JAg som skulle ha värsta mysdagen med sonen. Surt som sjutton att ha ont i huvudet hela dagen då!
Nu kan jag inte påstå att vi inte har myst, för det är ungefär det enda vi gjort hela dagen. Legat på soffan och gosat och jag sov t.o.m middag med honom (jag ville sova mer än han dock...)

Jag lyckades i alla fall klippa håret på honom innan jag fick för ont, och det var ju tur, för han såg ut som ett litet troll. :D

Nu är han nyklippt:


Mutan för att få klippa är då alltså en kaka. :D

Det enda jag tillverkat idag är en kopia på den LO jag vann med hos Scrapaddicted. Skoj...

16 januari 2007

Jag har varit med och vunnit igen!

Ohh, det är en sån underbart härlig känsla att vinna med jämna mellanrum! :)

Det här var tävlingen om Entrébild hos Scrapaddicted. Vi var tre tjejer som vann, och får värsta fetingpriset allihop! JÄTTEKUL! *lycklig som ett barn*

Jag scrappade om min kärlek till scrapping. Det är ju nästan löjligt, men jag är så fruktansvärt lycklig över att jag hittat denna hobby. Den har verkligen gjort mig hel. Galet nästan, men sant.

Här är mitt bidrag då alltså.
Jag har fotat mina papper (känns de igen där uppe i överkant här i bloggen kanske?) och lite andra roliga saker jag har när jag scrappar.
Sen doodlade jag lite och klippte blommor på frihand och chalkade dem (som vanligt).
Lite knappar fick toppa det hela. Journaling är handstil såklart och rubriken har jag också skrivit med handstil med akrylfärg på en plastficka och klippt ut.

15 januari 2007

Nyårs-LO

Här kommer en fyrverkeri-LO som jag gjorde igår.
Den gillar jag väldigt mycket.
Väldigt jag. :)

Bazzill som vanligt, floss och vit penna. Fonten är QK-Katie

LOn borttagen för publicering

Idag har jag varit och träffat en liiiiten bebis. Men nä, jag blev faktiskt inte sugen på några fler bebisar. Vilken tur, för jag vill ju inte vara gravid igen! :D
Imorgon ska jag till tandläkaren och laga hål. Skoj va? Man roar sig så gott man kan! :)
Ikväll tänkte jag försöka göra lite kort. Insåg idag när jag skulle till lillbebisen att jag har väldigt ont om kort. Det är mest fula alster från början av scrapkarriären. De är ju inte så värst tjusiga...
Nya ikväll alltså.

Vad tänker du göra ikväll?

14 januari 2007

Den här har jag ju gjort också

Till swescrapbook. Man skulle scrappa om något man var stolt över, så det gjorde jag. Passade mig väldigt bra just då. :)
Inget avancerat, men det kändes som om jag behövde scrappa det här.Och mamma, jag vet ju att du tittar in här varje dag. Vi har ju pratat om det här, så det är ju lugnt. Eller hur?

Enkelt igen

Jag har haft lite scrapblock ett par dagar... så det blev en enkel LO med lite annorlunda doodling på. :)
Bookplaten är egentligen silvrig men ser ju inte så ut här.För övrigt var jag på bröllop igår. Det var helt underbart fantastiskt. Min kompis L som jag inte ens kan minnas när jag träffade första gången, så små var vi.
Vi har liksom tappat kontakten sedan vi blev äldre och jag var så lycklig bara att jag blev bjuden.
Och när jag kollar bordsplaceringen så sitter jag på platsen som blir som mittemot henne så vi skulle kunna prata!!! Jättekul!!
Jag hade inte tänkt att hålla tal. Not my cup of tea you know, men så kände jag mig så himla glad och i egenskap av utomsläkting som känt henne längst så ville jag hålla ett litet tal och gjorde så. Inför drygt 100 gäster! :-o

Hursom. Det var fantastiskt trevligt och mina betablockerare gjorde att jag inte heller hade migrän! Fantastiskt det också!

Idag är man lagom seg trots att jag knappt drack något.

11 januari 2007

Nu är glada julen slut, slut, slut...

..julebloggen kastas ut, ut, ut!!

Japp. Tyckte inte det kändes som om juleljus var aktuellt längre. Nu är det Bazzill som gäller!!!

10 januari 2007

Scrappat men...

...det är tävlingsalster mest och inget jag kan ladda upp.

Igår morse skickade jag dottern till skolan, maken till jobbet och åkte med sonen till dagis. Direkt därefter tog jag pendeln in till söder och promenerade utefter Monteliusvägen och fotograferade. Sen hem igen på samma biljett.
Det kändes fruktansvärt skönt att komma ut och röra på sig och vara inne i stan och inte bara här hemma i förorten.

Det blev lite foton såklart. Och kameran är underbar. Märks ju inte på de här pyttesmå fotona, men åååh vad bra den är.
Trots det sunkiga vädret så älskar jag Stockholm. Gud vilken underbar stad jag bor i!!!

Sen på eftermiddagen satt jag och hade mysigt med sonen i soffan. Plutten får leka fotomodell hela dagarna.Jo! Och så ville jag ju säga tack för alla fantastiska kommentarer jag fått på mina senaste alster.
Vad ni är söta!
Jag blir så glad.
Det är lite skoj att se vilka som kikar in här också, så det är skoj i dubbel bemärkelse med kommentarer.

:)

08 januari 2007

Tiger

Min lille febertiger har blivit en LO också.
Denna gillar jag massor och funderar allvarligt på att skänka mina mönstrade papper till majbrasan i år, för jag är helt enkelt inte bra på att använda dem. Det är såna här LOs jag ska göra! :)

07 januari 2007

Enkelt, enklare, enklast

Jag beundrar mina fina guldringar på mitt finger på min bröllopsdag. Håruppsättning och ryggen på klänningen är med också (och min BH, but what the heck...)

Blommorna har jag klippt på frihand och chalkat. Knapparna är extraknappar som följde med klänningen.
Tråden är faktiskt i guld, men lycka till att få det att synas på foto liksom...
Handstil såklart.

Glömde ju skriva att denna är efter en skiss på min skissblogg...

06 januari 2007

Fortsatt sjuk lillkille

Han vill inte sova middag och han vill ingenting. Samtidigt är han jättetrött och hängig...
Han åt i alla fall en våffla till lunch, så det är bra.

05 januari 2007

Min lille tiger

Sonen har fått på sig julklappspyjamasen.
Sjuk är han också. 40° feber sedan i måndags kväll, stackaren.
Alvedon hjälper ju, men idag har han varit ovanligt hängig. Nästan så att denna luttrade mamman blir lite orolig.Ett litet kort

Exet fyller år imorgon. Han måste självklart också få ett kort.
Såhär blev det. Lagom manligt.
Jag har använt bazzill, brads, floss och Studio Skinnimini. Klart!

Helt OT..

...så har jag sökt två jobb. Det första jag sökte har jag precis blivit kallad på intervju till.
Hur coolt är inte det?

Egoboost!

Man kan inte bli nöjd jämt

Nä, jag gillar inte den här så himla mycket. Tycker att doodlingen förstörde hela alltihop faktiskt. Men jag orkar inte göra om just nu. Den får vila lite. Antingen gör jag om en annan dag eller så gör jag helt enkelt en ny med samma foto. :)Papper från Bazzill och We R Memorykeepers. Bookplate från MM (tror jag) och knappar från DCWV. Foamstamps Franklin och handstil. Doodling.

02 januari 2007

Ett kort också

Jag ska gå på bröllop (och hoppas innerligt att bruden inte hittat till min blogg... men det tror jag inte)
Här kommer kortet jag tänkte de skulle få. Nu återstår bara att köpa en present också.
Ett väldigt Peterlinigt kort igen.

Sjusovare

Denna gjorde jag färdigt igår. Men blogger tycker inte om mig.
Måste rensa lite kakor tror jag.
Började faktiskt med denna på nyårsafton efter att vi kommit hem vid 22 redan.
Har inte scrappat på så himla länge. Vi har ju flyttat rum och jag har värsta fina scrapplatsen nu men ingen inspiration.
Så jag bara gjorde. Det blev bra! Man ska bara göra. Inte tänka.
Lila är min favoritfärg och ändå scrappar jag nästan aldrig i den. :/Det blev så många frågor om denna, så jag gör ett litet edit till inlägget istället.
Rubriken är QK Tangerine. Fyrkanterna är också QK. En die som följde med den lila tången *gillar*
Sen har jag klippt blommor på frihand, satt fast med brads, ritat små prickar, skrivit för hand och fixat fotot i Photoshop med penslar.
Det var det hele...

01 januari 2007

Gott Nytt År!!!

Hoppas ni hade en trevlig nyår och allt sånt där.
Det hade vi. Lite annorlunda än tänkt, men ändå helt okej. Och jag fick fota mina fyrverkerier som jag ville, så jag är så nöjd.
Här är ett foto som blev helt okej.